הכשרת שיש לפסח

הכשרת שיש לפסח - איך מכשירים שיש לפסח

ברוכים הבאים לאתר חג הפסח hametz.co.il של בית חב"ד

באתר תקבלו מידע תורני הלכתי מקיף בדיני ומנהגי חג הפסח.

בנוסף באפשרותכם לקיים את מנהג מכירת חמץ בקלות ובנוחות אונליין בהידור.

ואף לבצע תרומה באמצעות האתר המאובטח עבור פעילויות הצדקה והחסד של בית חב"ד ותרומה קמחא דפסחא

התרומות לבית חב"ד מוכרות לצרכי מס לפי סעיף 46

סליקת הכספים והפקת קבלות תרומה עבור בית חב"ד גבעתים ח.פ 580214237

תוכן עניינים

הכשרת שיש לפסח – איך מכשירים שיש לפסח

טרם שנאריך בעניין הכשרת שיש נזכיר שאם לא קיימתם עדין מכירת חמץ ניתן לבצע זאת כעת באמצעות האתר אונליין.

איך מכשירים שיש לפסח

נתחיל מהמנהג כיום ובהמשך נעמיק במקור ההלכה.

כדי להכשיר שיש יש לערות (לשפוך) מים רותחים מכלי ראשון ויש דעות הסוברות שזהו לא מספק אלא יש להכשיר על ידי אבן מלובן.

נציין שכיום חלק מהשיש הקיים בבתים עשוי מחומר כזה שעשוי להתקלקל על ידי אבן מלובן, ובנוסף יש שיש העשוי מחרס או חומרים אחרים שדינם כחרס והכשרה לא מועילה להם.

לכן נוהגים לא לסמוך על ההכשרה ולצפות את השיש בכיסוי, ובכל ימי הפסח לא להניח אוכל על השיש ישירות אלא באמצעות החוצץ נציין שלמרות השימוש בחוצץ מנהג ישראל לעשות הכשרה באמצעות עירוי מים רותחים מכלי ראשון (קומקום) ולמרות שבאמת לא ניתן לסמוך על הכשרה זו עושים זאת לחומרא בעלמא.

הכשרת שיש לפסח מקור הדין בשולחן ערוך

כתב השולחן ערוך סימן תנ"א סעיף כ' השולחנות והתיבות שמצניעים בהם אוכל כל השנה רגילים לערות עליהם רותחים לפי שלפעמים נשפך מרק מהקדרה (סיר) לתוכם.

כפי שלמדנו כלל בידינו כבולעו כך פולטו וכמו שנבלע הטעם בשיש באמצעות עירוי באותו אופן יהיה ההכשרה.

המשנה ברורה במקום חולק על השו"ע ומצריך גם אבן מלובן מכיוון שלעיתים מניחים מאכל חם כמו פשטידא ישירות על השיש שלא באמצעות רוטב ואם כן עירוי לבד לא מספיק.

השו"ע שלא הצריך אבן מלובן הולך לשיטתו שהולכים אחר רוב תשמישו של כלי.

המקור למנהג כיום

מכיון ש- יש שיש שיכול להתקלקל, לכן שמים כיסוי שהוא מועיל מצד הדין גם ללא ההכשרה, ואז העירוי הוא חומרא בעלמא.

ראו גם דין הכשרת תנור, והכשרת פלטה לפסח.

הכשרת שיש לפסח