לתשומת ליבכם: מנהג חב"ד לא להכשיר קומקום ומיחם לפסח מכיוון שיש לחשוש שמא ישאר פירור חמץ בתוך המיחם שמכוסה באבנית, המדריך הבא מתייחס למי שכן מעוניין להכשיר כפי דעות מקילות בהלכה.
הכשרת מיחם לפסח
- ראשית יש לנקות את המיחם באופן יסודי בחוץ ובפנים מכל לכלוך ושאריות של אבנית.
- יש לחכות 24 שעות ולא להשתמש במיחם לפני ההכשרה.
- ממלאים את המיחם עד הסוף במים ומפעילים את המיחם על הרתחה, כאשר המים מגיעים לנקודת רתיחה הם צריכים לגלוש החוצה.
- בזמן שהמים רותחים, פותחים גם ברז המיחם בכדי שהוא יוכשר גם כן.
הכשרת קומקום לפסח
- ראשית יש לנקות את הקומקום באופן יסודי בחוץ ובפנים מכל לכלוך ושאריות של אבנית.
- יש להמתין 24 שעות .
- יש למלא את הקומקום עד סופו במים ולהפעיל אותו כל הרתחה, כאשר המים מבעבעים ומגיעים לנקודת הרתיחה הם צריכים לגלוש החוצה ובכל נקומקום מוכשר.
הכשרת תרמוס
- יש לנקות את התרמוס היטב בכל הפינות.
- יש לחכות במשך 24 שעות
- יש לערות (לשפוך) מים רותחים מכלי ראשון (מקומקום רותח) לתוך התרמוס ובכך הוא ניהיה מוכשר.