סכום ששימש למאכלים קרים
סכו"ם – סכינים כפות ומזלגות, ששימשו למאכלים קרים בלבד, מצד הדין אין צורך להכשירם במים רותחים אלא מספיק לנקותם היטב.
אבל מנהג האשכנזים להחמיר ולהגעיל את הסכום במים רותחים כמו שמגעילים סירים.
סכו"ם ששימש למאכלים חמים
סכו"ם ששימש לאוכל חם צריך להכשירו על ידי הגעלה במים חמים.
- יש להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון, ולנקות היטב את הסכו"ם.
- מכניסים את הסכו"ם לסיר העומד על גבי האש שבו מים רותחים מבעבעים, למשך זמן של כמה רגעים.
- יש להקפיד שהמים יכסו באופן מוחלט את הסכו"ם המוכשר, בעת הצורך אפשר להכשיר חצי כלי ולאחר מכן להופכו ולהכשיר את החצי השני.
- לאחר שמוציאים את הסכו"ם מהמים הרותחים, יש להכניס מיד לכלי שיש בו מים קרים.
לשיטת הספרדים: סכו"ם שרוב תשמישו בכלי שני ולא מגיע במגע בשעת הבישול, אזי מספיק להכשירו ע"י עירוי מים רותחים מכלי ראשון כי הולכים אחר רוב תשמישו של הכלי.
סכו"ם שבלע טעם חמץ באמצעות האש בלי רוטב {מנגל, גריל וכדומה}
אם זהו עיקר תשמישו של הכלי
הכלי צריך ליבון חמור באש אמיתית.
אם הכלי משמש גם לשימוש רגיל וגם למנגל
לשיטת הספרדים:
מספיק להגעיל במים רותחים – הולכים אחר עיקר תשמישו של הכלי.
לשיטת האשכנזים :
הכלי צריך ליבון באש כי חוששים למיעוט תשמישו.